Türkiye'nin en büyük nöbetçi noter platformu
+2315
KAYITLI NOTER

2022 Kurban Bayramı Tatilinde Noterler Açık Mı?,  Nöbetçi Noterler çalışıyormu?

2022 Kurban Bayramı Tatilinde Noterler Açık Mı?, Nöbetçi Noterler çalışıyormu?



Kabine toplantısının ardından bayram tatili uzatıldı ve 9 güne çıkartıldı. Peki bu 9 gün içinde noterler çalışacakmı? Nöbetçi noter olacakmı?

 

 

 

Tnb ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanmış olan  ortak protokol ile hafta sonları devreye alınan ve vatandaşların noter işlemlerini yapmalarını için nöbetçi noter sistemi devreye alınmıştı. Pandemide bir çok vatandaşa hizmet sunan nöbetçi noterler koronavirüs tedbir kararlarından dolayı uzun süre kapanmıştı, normalleşme ile yasakların tek tek kaldırılması sonucu yeniden hizmet vermeye başlamıştı. 

 

 

Nöbetçi noter sistemi haftanın sonları olan Cumartesi ve Pazar günleri hizmet verirken uzun süreli bayram tatillerinde de vatandaşlara çok fayda sağlamıştır, hafta içi  resmi işlemi yapmak isteyen kişiler resmi tatillerde de nöbetçi noterlerin üzerinden noter işlemlerini yapma olağanı elde etmişti. Bu durumda gözler bir kez daha Kurban Bayramı tatilinde noterlere çevrildi. 

 

Noterler Ne zaman açılacak?

 

 Kurban bayramının 1. ve 2. Günü Cumartesi Pazar’a denk gelmesinden dolayı bir çok vatandaşın merak ettiği konu olan nöbetçi noterler bayramda faaliyetine ara vermiş gibi gözüküyor. Çalışması durumunda sitemize çalışan noterler eklenecektir. 

 

Peki Noterler mesaiye ne zaman başlıcak?

 

 Kurban bayramının 3. ve 4. gününde yani 11 Haziran Pazartesi ile 12 Haziran Salı günü noterler resmi tatiline devam ediyor.  Kabine toplantısında alınan karar ile 15 Temmuz 2022 resmi tatilin önceki günü olan Çarşamba ve Perşembe günlerinide kapsıyor alacağı için hafta sonu ile birleştirilmesi sonucu 9 gün tatil oldu. 

 

Kurban Bayramı Arefe günümde noterler açık olacak ve mesailerine yarım günlük yani öğlene kadar çalışacak. Noterlerin Resmi Sitesi olan, TNB ORG TR üzerinde şu anda 9 günlük tatil için herhangi bir çalışma programı gözükmüyor. En yakın 16 Eylül Cumartesi günkü listede Nöbetçi noterler faliyet gösteriyor.

Gelişmeler için lütfen sitemizi takipte kalınız.

Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır
izinsiz kopyalanması ve kullanılması yasaktır
Anasayfa
Noterler
Nöbetçi N.
Yakın N.
Noter Ekle
İletişim